КУРОРТ   У МОРЯ

КАТЕГОРИИ

Doctor Bartosh - автор уникальной методики
Новое ВРЕМЯ. Информационно-развлекательный еженедельник. Новости города Аккерман. Крымская баннерная сеть

Рецензія на фільм «Джунглі»

Захоплюючий пригодницький фільм про заблукалих в частіше туриста - ще один привід помилуватися природою і ще одна помітна роль в кар'єрі Деніела Редкліффа.

1981 рік. 22-річний ізраїльтянин Йоссі Гінсберг після служби в армії навчанні вважав за краще подорожі і відправився колесити по світу з рюкзаком за плечима. Одного разу в Болівії, порахувавши, що колективних походів туристичними стежками з нього досить, Йоссі погоджується на вмовляння якогось Карла, який стверджує, що він знає місцеві непрохідні джунглі як свої п'ять пальців, дістатися до старовинного індіанського поселення, де можна поживитися золотом. Збивши команду з чотирьох чоловік, «шукачі золота» пустилися в тривалий похід, але не розрахували ні своїх сил, ні кількість взятих припасів, ні того, що в дорозі неодмінно почнуться суперечки про лідерство. Останнє змусило четвірку розділитися, а потім стихія і зовсім залишила Йоссі одного проти непрохідною тропічної хащі. Ліхтарик, запальничка, плащ і невгамовна жага життя - ось і все, що залишилося у молодої людини, загубленого в джунглях.

Кінокартини про героїчних мандрівників, що кидають виклик природі, відстаням, погоді і диким звірам, - логічне продовження тих пригодницьких романів, якими всі ми зачитувалися в дитинстві. Різниця лише в тому, що раніше нам доводилося фантазувати самим, слідуючи по сторінках за героями Жуля Верна, Джека Лондона, Фенімора Купера чи Майн Ріда, а сьогодні за адреналін подорожей відповідають профільні пізнавальні телеканали і кінематограф, щедро поповнює відеотеки стрічками про героїчні слідопитів і дослідників , а то і про бідолах, які змушені боротися за життя в нерівній сутичці зі стихією. Драма «Джунглі» австралійця Грега Макліна розповідає саме про останні, точніше, фокусується на історії одного з тих, кого прийнято називати «вижили», - молодого хлопця, що блукав по тропіках 19 днів без припасів, зброї і спеціального спорядження.

Основою для сценарію фільму послужила книга спогадів самого Йоссі Гинсберга «Джунглі: Приголомшлива справжня історія виживання в Амазонії», що вийшла в 2015 році

Чи не буде особливим спойлером розповісти про те, що Йоссі Гінсберг ці 19 днів пережив і врятувався - інакше звідки б ми дізналися про настільки трагічному подорожі, однак глядачі, які не знайомі з історією «горе-туриста», отримають можливість поспівпереживати, адже в джунглі-то вирушили четверо. Та й постраждав Йоссі має велике значення - зіткнувся з тропічними зливами, нападом ягуара, атакою термітів і фізичним виснаженням, спробуйте приміряти на себе стан міського жителя, нехай і люблячого походи, що залишився в повній самоті. Мабуть, «Джунглі» - це не « вижив », Але уваги ця картина заслуговує, непогано виглядає, має динаміку, наскільки вона можлива в монотонному ходінні по лісах, і навіть містить певну мораль.

Роль непрохідних болівійських лісів у фільмі зіграв природний парк в околицях Голд-Коста на сході Австралії, а ось панорами з повітря зняті в Колумбії, близькою по ландшафту і флорі до Болівії, де розгорнулася історія Йоссі Гинсберга

Але найбільш сильне враження фільм справляє грою Деніела Редкліффа . Актор старанно очищається від цілком очевидно закріпився за ним образу Гаррі Поттера і робить це з відвагою і сміливістю, змінюють звичне уявлення про нього. І стосується це не тільки зовнішнього вигляду, хоча борода Йоссі і її гнітючий виснаження в момент виявлення рятувальниками складно пов'язати з виглядом хлопчаки зі шрамом на лобі. Перш за все, Редкліфф дистанціюється від «поттеріани» емоційно - він відправляється в хоррор готичної Англії, то виконує роль трупа в абсурдистській комедії, то тепер береться виконувати соло в фільмі-катастрофі, нехай і обрушилася на одного-єдиного персонажа. І всюди молодий актор виступив гідно - це чи не найкращий показник справжнього таланту?

Втім, в «Джунглях» у Деніела є серйозний конкурент за глядацьку увагу в кадрі, але це не молоді Алекс Рассел і Джоель Джексон , Недосвідчений і яскраво блискучий харизмою Томас Кречман , І навіть не пара привабливих дівчат, що заповнюють бачення галюцинуючого Йоссі. Людина безсилий перед природою, а її у фільмі предостатньо в самих різних видах - недарма стрічка побачила світ за підтримки каналу Discovery, там добре знають, що таке справжні краси і первозданну велич. Стрічка заворожує зеленню і вихлюпуються з екрану безмежжям південноамериканських лісів, і навіть якщо до долі героїв ви не перейметеся почуттями, то до титульних джунглях неможливо не відчути поваги. Автори зробили все для того, щоб зобразити природу сильною і красивою, небезпечної, але щедрою.

Правда, захопившись демонстрацією лісів і їх мешканців, творці «Джунглів» дещо забули про розвиток героїв-людей, і тут картині можна пред'являти серйозні претензії - всі розмови про віру, про могутність людини і, навпаки, про те, що людство здатне лише на деструкцію , йдуть водою в пісок, а всі зміни в характерах відбуваються стрибками і без видимих ​​причин, молоді люди то бурхливо сваряться, то несамовито рідняться. Здається, що Маклін зовнішній вплив було цікавіше внутрішньої реакції.

Проте стрічка у австралійця вийшла більш ніж гідна - пригоди героїв захоплюють, практично годинне сольний виступ Редкліффа нітрохи не втомлює, інформації для роздумів більш ніж достатньо, а бажання дізнатися про інші подібні випадки з'являється хоч відбавляй. Цікаво, чи убезпечить таке кіно відчайдушних туристів від ризикованих вилазок в важкодоступні місця? Або тяга випробувати себе і далі буде перемагати?

З 2 листопада в кіно.

Залишайтеся з нами на зв'язку і отримуйте свіжі рецензії, добірки і новини про кіно першими!
Захоплюючий пригодницький фільм про заблукалих в частіше туриста - ще один привід помилуватися природою і ще одна помітна роль в кар'єрі Деніела Редкліффа Яндекс Дзен | Instagram | Telegram | Твіттер